Een wereldwijde race zonder finishlijn om geld op te halen voor mensen die niet meer kunnen lopen. Dat is in een notendop de Wings for Life World Run. Op 5 mei om 13:00 uur stipt zullen naar verwachting weer ruim 200.000 mensen aan de start staan om geld op te halen voor onderzoek naar ruggenmergletsel en om zo lang mogelijk te blijven lopen. Wij vertellen je er meer over.

Wat is Wings for Life?

Wings for Life is een initiatief Red Bull om geld in te zamelen voor mensen met ruggenmergletsel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dwarslaesie. Onder het motto 'Run for those who can't' is in de voorbije tien edities al meer dan 44 miljoen euro opgehaald en daarmee is dit evenement wereldwijd de grootste fundraiser voor ruggenmergletsel. Dit doen ze door jaarlijks wereldwijd een gigantisch loopevenement te organiseren. Al het inschrijfgeld gaat dan ook direct naar onderzoek naar ruggenmergletsel om zo dichter bij een remedie te komen. Dit jaar vind Wings for Life plaats op 5 mei om 13:00 uur. Wereldwijd lopen er meer dan 200.000 mensen mee en daarmee is het het grootste hardloopevenement ter wereld!

Hoe werkt de Wings for Life World Run?

De Wings for Life World Run is een evenement dat overal wereldwijd door iedereen gelopen kan worden. Er is geen vaste afstand, omdat je werkt met een bewegende finishlijn. Wereldwijd beginnen alle deelnemers om 13:00 uur (Nederlandse tijd) te lopen. Na een half uur begint de catcher car te rijden. Dit is een soort bewegende finishlijn die steeds sneller begint te rijden en zo de deelnemers één voor één inhaalt. Na een uur is de finishlijn bij 7 kilometer, na 2 uur is hij op 23 kilometer, na 3 uur op 40 kilometer en na vier uur op 64 kilometer.

De loop staat open voor iedereen, ongeacht niveau. Van beginner tot ervaren ultraloper tot personen in een rolstoel of zelfs olympisch triatleet Rachel Klamer. Iedereen heeft zijn eigen finishlijn en levert zijn eigen topprestatie.

Waar kun je de Wings for Life lopen?

De Wings for Life World Run kan overal gelopen worden. Er zijn flagship runs Deze hardloper loopt hele kunstwerken op Strava catcher car en er is een virtuele run waarbij je deelneemt via de app van Wings for Life. Alles vind tegelijk plaats op 5 mei.

Deelnemen bij een flagship run

Onder de deelnemers in Breda bevinden zich enkele bekende namen zoals TT City Run breidt uit met een eenmalige marathon, oud-winnares en bekende hardloper Sandra Laros (moeder van Niels) en olympisch triatleet Rachel Klamer. De catcher car Colin Jackson over training en belastbaarheid.

Deelnemen via de app

Je kunt ook deelnemen via de app. Voor 25 euro kun je je inschrijven. Dit geld gaat direct naar onderzoek voor ruggenmergletsel en je krijgt een Adidas-shirt opgestuurd van het evenement. Prima deal toch? Je loopt je eigen rondje en de app moedigt je aan, speelt muziek voor je en vertelt je wat jouw afstand is en waar de virtuele catcher car is. Zo weet je wanneer jouw Wings for Life World Run erop zit. Je kunt deelnemen aan de virtuele run op eigen gelegenheid, maar je kunt ook samen met andere deelnemers meedoen in Rotterdam, Roosendaal en Haren.

Inschrijven voor Wings for Life

Hardloopwedstrijden in mei 2024: onze favorieten de site van Wings for Life. Ook kun je vanaf die site de app downloaden om deel te nemen aan de virtuele Wings for Life World Run. Vorig jaar waren er meer dan 200.000 deelnemers. Ben jij er dit jaar ook bij?

Volg je Runner's World al op Instagram en Facebook?