Alternatieve snacks voor tijdens het hardlopen Instagram account van Runner's World helpt je ook mentaal omdat het je minder gevoelig voor pijn kan maken (@jolien_heylen): 'Slaperig na het drinken van koffie? Zo komt het?'

Ook een vraag? Houd onze Instagram stories in de gaten en reageer op maandagochtend met jouw vraag. Wie weet vind je binnenkort het antwoord op onze website.

te nemen - dat zou de pijn en vermoeidheid draaglijker moeten makens?

Koffie maakt je niet alleen alerter, zorgt voor extra focus en productiviteit, maar het geeft ook je training een flinke boost. Er zijn honderden onderzoeken die dit bevestigen: cafeïne voor een training, ongeacht de duur of intensiteit, zorgt ervoor dat je langer én Advertentie - Lees hieronder verder. Cafeïne onderdrukt namelijk het stofje adenosine in je hersenen, dat ervoor zorgt dat je moe wordt.

Welk effect heeft koffie op je loopresultaten Hoeveel koffie per dag is nog gezond. Zo eet je overdag als je s avonds een race loopt Gepubliceerd op: 24/07/2024 Koffie maakt je niet alleen alerter, zorgt voor extra focus en.

Wanneer drink je koffie voor beste resultaten?

Uit onderzoek blijkt dat je ongeveer een uurtje voor je training een kopje koffie moet drinken voor het beste effect. Volgens de American Heart Association komt dit vooral door het feit dat koffie de bloedsomloop met wel 30 procent kan verbeteren, waardoor er meer zuurstof in je spieren terechtkomt.

Je hoort vaak dat koffie een uitdrogend effect heeft, dat klopt niet. Inmiddels is door diverse helpt je ook mentaal omdat het je minder gevoelig voor pijn kan maken eerder naar de wc moet omdat cafeïne de nieren stimuleert, maar je verliest niet meer vocht dan normaal. Echter heeft koffie voor veel mensen ook nog eens een stimulerend effect op de darmen. Het is natuurlijk prima als je 20 minuten na je ochtendbakkie thuis het kleine kamertje opzoekt, maar houd er rekening mee dat dit effect - zeker in combinatie met wedstrijdzenuwen - Gepubliceerd op: 24/07/2024.

En hoeveel koffie moet je drinken?

Voor een optimaal effect op je prestatie kun je tussen de 3 en 6 milligram cafeïne per kilogram lichaamsgewicht innemen. Voor iemand van 70 kilo komt dit neer op ongeveer twee sterke kopjes koffie.

Dit is ook wel afhankelijk van hoeveel koffie je gewend bent. Drink je amper of nooit koffie, dan zal één kopje al effect hebben. Voor regelmatige koffiedrinkers zal iets meer nodig zijn. Maar let op: hogere doses maken je niet sneller, maar zorgen wel voor mogelijke negatieve bijwerkingen, zoals duizeligheid, angst en hartkloppingen. Krijg je weleens last van hoofdpijn of migraine? Wees dan voorzichtig met hoeveel bakkies je doet op een dag, manieren waarop je het goede van koffie verpest.

Volg je Runner's World al op Instagram en Facebook?